Tour the Sleek, Minimal and Timeless Kinfolk Headquarters in Copenhagen

, , , , , , , By Catherine Lazure | Nordic Design

 

I am not sure exactly why or how this interior wasn’t shared on Nordic Design yet. The only valid reason I can imagine is that the news came out while I was on maternity leave back in 2016, and this topic was somehow omitted from the publishing schedule… Well, it’s about time I share finally it with you! So here it is, the stunning Kinfolk office in Copenhagen.

Originally based in Portland, Oregon, Kinfolk’s editor-in-chief Nathan Williams brought the headquarters with him to the Danish capital. He envisioned a space that would serve as a workspace for his team, but also as a gallery space. It is available to host a variety of events, such as art exhibitions, visiting pop-up shops, guest lectures, fashion showings, workshops, dinner gatherings and photo shoots. This is where the latest campaign of Tine K Home was recently captured (see yesterday’s post), among others.

Designed a few years ago by Norm Architects, the space is still very inspiring and actual. That’s the beauty of Scandinavian design, isn’t it? Sleek, simple, timeless. The interior is minimal, with an exquisite attention to detail. “Every single tone, nuance and material in the space has been carefully selected to create a harmonious, precise and natural feel with haptic qualities that we felt were well suited for the Kinfolk credo of slow living. (…) Much like human wellbeing, the essence of our work is found in balance – between richness and restraint, between order and complexity. Our vision is to look beyond sight. We want to create spaces that feel good in every way.” (source)

And what to say about the selection of furniture and decorative accents, other than it is amazing? Apparatus Studio, Lambert & Fils, Kvadrat, Menu, Paustian, Vitra… This place is a design fan’s dream come true.

I am taking inspiration for my own home – I am loving the thick curtains, the window seat (ideal to hide an ugly air vent 0r heater), the pared-back color palette with a hint of brass and strong, contrasting elements like the Prouvé Standard chairs and the Afteroom bench.

Notice the sandy-toned plaster on the walls. It seems that I see this wall treatment everywhere I look these days. You can spot it on a few walls of this home, here too, and in this lovely shop.

Enjoy this well overdue tour!

 

 

To view a more recent project by Norm Architect, have a look at the Audo, Menu’s elegant showroom and intimate boutique hotel in Copenhagen. Or check out this restaurant in London, also designed by the Danish firm.

 

Photos: Norm Architects 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *