Located on an island in the Stockholm archipelago, the Lagnö summerhouse was designed by Tham & Videgård Arkitekter.

It consists of a row of concrete gables in different proportions, giving a zig-zagging profile to the house. It has lots of windows to allow its owners to enjoy the beautiful view over the water.

“The client’s desire for a maintenance-free house inspired us to search for a way to design the house as an integral part of nature, where the material’s weight and colour scale connects to the archipelago granite bedrock, rather than a light wooden cottage,” the architects explained.

“The concrete was cast against plywood boards, giving a subtle grain texture to the surface. This is complemented by ash window frames and wooden furniture.”

Quite an impressive piece of architecture, don’t you think!?

Photos: Åke E:son Lindman

Concrete-summerhouse-sweden-6Concrete-summerhouse-sweden-4Concrete-summerhouse-sweden-9Concrete-summerhouse-sweden-8Concrete-summerhouse-sweden-7Concrete-summerhouse-sweden-5Concrete-summerhouse-sweden-3 Concrete-summerhouse-sweden-2 Concrete-summerhouse-sweden-1