The summerhouse, designed by Filter, is situated in Skåtøy, an island in the beautiful Kragerø archipelago, on the South coast of Norway. It was built on the footprint of an existing cottage built back in 1940. The owners wanted a maintenance free summer house. This resulted in a building clad in untreated timber, dry stone walls and sedum on the roof.

The topography of the site is reflected in the section as two volumes; one volume containing a “sleeping cabin” (a sleeping area) cutting into another elongated volume containing the living and dining areas. These volumes create private outdoor space on the upper level connected to private outdoor space on the lower level.

Source: Archdaily

Summer-House-SkatoySummer-House-Skatoy-4Summer-House-Skatoy-3Summer-House-Skatoy-5Summer-House-Skatoy-6Summer-House-Skatoy-7Summer-House-Skatoy-1Summer-House-Skatoy-10Summer-House-Skatoy-11Summer-House-Skatoy-12Summer-House-Skatoy-13 Summer-House-Skatoy-14