Whilst the team were in London for their Olympic Games pop-up at Claridge’s, Danish design studio SPACE had just three weeks to reinvent the NOMA’s interior, based on chef Redzepi’s brief: It’s important that the space is not perceived as a superficial layer between customer and the food experience. In short, no funny business. And that’s the case for the entire model that Noma exists within… The result: An interior respecting and reflecting Nordic heritage, history and philosophy and offering unpretentious, refined elegance.

SPACE’s partners, Peter Bundgaard Rützou and Signe Bindslev Henriksen, clearly march to the same drum as Redzepi – their soothing, contemporary vision for Noma is unpretentious, refined, luxurious; but most of all, deeply rooted in its Nordic heritage. The dining room’s chairs and tables are the same design as in the original restaurant, only their colours and surfaces are changed. A new oak floor from Danish company Dinesen subtly transforms the atmosphere of the space; construction has been kept to a minimum, but surfaces, textiles and furniture are redefined with the same sort of meticulous detail Redzepi’s kitchen apply to the dishes they serve.

Source: James Davidson
Photos:  WeHeart