On a sloping property north of Copenhagen, the Fredensborg House is built on five small plateaus connected by steps, reflecting the shape of its surrounding terrain. Designed by Danish Architect firm Norm Architects, the house is an exploration of high contrast, natural materials, and strategic light placement.

“One of the main goals for this house is to provide a feeling of serenity and calm. To achieve this goal, the use of different contrasting materials was minimized. And to suit the elements of the buildings surroundings and staying true to its natural form, a lot of local materials were used.” – Norm Architects

We love the the wide central staircase, high ceilings, white stained floors, and the beautiful minimalist interior. Pure serenity and calm.

Click here to read more about the Fredensborg house.

Photos: Contemporist